Portvinsmarinerad kyckling
Ingredienser till 2 portioner:
- 1 kyckling filé
- 0,5 dl portvin
- 0,25 dl soja
- 1 msk farinsocker
- 2 små vitlöksklyftor
- ca 1 cm färsk ingefära
- ca 1 dl majsstärkelse
- ris
- sallad eller 250g sockerärtor
- Ansa och dela kycklingfilén i mindre bitar
- Häll ihop portvin, soja, farinsocker och riv ner ingefära och vitlök.
- Häll kyckling och marinad i en plastpåse och låt stå i kylen över natten eller i ett par timmar.
- Häll av marinaden ner i en gryta.
- Lägg kycklingbitarna på hushållspapper så att den överblivna vätskan sugs upp.
- Vänd kycklingbitarna i majsstärkelse.
- Stek kycklingbitarna på medelhög värme så att de dels blir genomstekta och dels får stekyta. Vill man ha sockerärtor till så skär man dessa på längden och har i stekjärnet/woken på slutet så att de blir varma bara.
- Den avhälda marinaden kan man ha som dippsås men då MÅSTE man koka upp den och låta den koka några minuter (rå kyckling kan innehålla bl.a. salmonella).
- Servera med sallad och ris.
Denna sås passar till allt, till grillat kött, som salladsdressing till ungsgrillade grönsaker och mycket mer.
Ingredienser:
- 1 dl lätt créme fraiche
- 2 msk lätt majonäs
- 3 msk hackad basilika (jag använde fryst)
- 1 nypa salt
Kommentarer
Postat av: Elina
åh vad gott det ser ut!!
Postat av: Emil
Det ÄR jättegott!!
The Emil Seal of approval :)
Trackback