Briefylld kycklingfilé med potatissallad och basilikasås

Detta är en underbart fräsch potatissallad med en krämig sås och kyckling lindad i krispigt bacon och när man skär i den så kommer flytande brieost ut, super smarrigt!

 

Kyckling filén:

  • 1 kycklingfilé
  • 2 baconskivor
  • 1 skiva brieost
Gör så här:
Skär kycklingfilén på tjockleken, men inte helt igenom. Lägg i brieosten och vik över kycklingfilén och linda runt baconskivorna. Stek på medelhög temperatur så att baconet blir knaperstekt och kycklingfilén blir genomstekt ca 6-7 minuter på varje sida.

Basilikasås:
  • 1 dl lätt créme fraiche
  • 2 msk lätt majonäs
  • 3 msk hackad basilika (jag använde fryst)
  • 1 nypa salt
Blanda ihop allt i en skål och servera :)

Potatissallad:
  • 5-6 Kokta potatisar
  • 1 finstrimlad färsk gullök eller vårlök
  • ca 100g sockerärtor
  • 1 knippe sparris
  • 2 msk hasselnötsglaze
  • 1 tsk flingsalt
Gör så här:
Dela potatisen i lagom stora bitar, strimla löken och strö över, dela den kokta sparrisen och strö den över potatisen och gör likadant med sockerärtorna och smaka av med hasselnötsglazen och salt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0