Briefylld kycklingfilé med potatissallad och basilikasås
Detta är en underbart fräsch potatissallad med en krämig sås och kyckling lindad i krispigt bacon och när man skär i den så kommer flytande brieost ut, super smarrigt!
Kyckling filén:
- 1 kycklingfilé
- 2 baconskivor
- 1 skiva brieost
Skär kycklingfilén på tjockleken, men inte helt igenom. Lägg i brieosten och vik över kycklingfilén och linda runt baconskivorna. Stek på medelhög temperatur så att baconet blir knaperstekt och kycklingfilén blir genomstekt ca 6-7 minuter på varje sida.
Basilikasås:
- 1 dl lätt créme fraiche
- 2 msk lätt majonäs
- 3 msk hackad basilika (jag använde fryst)
- 1 nypa salt
Potatissallad:
- 5-6 Kokta potatisar
- 1 finstrimlad färsk gullök eller vårlök
- ca 100g sockerärtor
- 1 knippe sparris
- 2 msk hasselnötsglaze
- 1 tsk flingsalt
Dela potatisen i lagom stora bitar, strimla löken och strö över, dela den kokta sparrisen och strö den över potatisen och gör likadant med sockerärtorna och smaka av med hasselnötsglazen och salt.
Kommentarer
Trackback