Kycklingwok

Ingredienser til 3 portioner:
  • 0,5 burk kokosmjölk
  • 6 champinjoner
  • 1 morot
  • 0,25 annanas
  • 1 msk terykaisås
  • 0,5 färsk gullök
  • 1,5 dl böngroddar
  • 1 pak soi
  • 2 msk inlagd ingefära
  • chilliflagor
  • en handfull cashewnötter
Gör så här:
  1. Häll nån tesked olja i woken och slå på värmen
  2. Borsta av champinjonerna, skär av nedre delen av foten och kvarta dem och lägg ner i woken.
  3. Skala och slanta moroten och lägg ner i woken
  4. Dela annanasen och lägg ner i woken, låt ingredienserna ligga i woken ett tag, tills annanasen fått färg.
  5. Häll på koksmjölk, teryiakisåsen och strimla ingefäran och häll ner även den.
  6. strimla den gula löken och häll ner den i woken tillsammans med böngroddarna
  7. Dela kycklingen i lagom stora bitar och lägg ner i woken.
  8. Skölj och strimla pak soi och lägg ner i woken, låt puttra 6-7 minuter
  9. Smaka av med chilliflagor.
  10. Servera med ris och strö över några cashewnötter

Kommentarer
Postat av: Karin

Haha, ja det gör det faktiskt :) Men jag kan intyga att det inte är det. Vet inte vad som skulle vara värst; messmör på fruktsalladen eller vaniljkesella på kanelknäcket?! :P

2010-05-06 @ 12:57:03
URL: http://saudade.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0