Kycklingwok
- 0,5 burk kokosmjölk
- 6 champinjoner
- 1 morot
- 0,25 annanas
- 1 msk terykaisås
- 0,5 färsk gullök
- 1,5 dl böngroddar
- 1 pak soi
- 2 msk inlagd ingefära
- chilliflagor
- en handfull cashewnötter
- Häll nån tesked olja i woken och slå på värmen
- Borsta av champinjonerna, skär av nedre delen av foten och kvarta dem och lägg ner i woken.
- Skala och slanta moroten och lägg ner i woken
- Dela annanasen och lägg ner i woken, låt ingredienserna ligga i woken ett tag, tills annanasen fått färg.
- Häll på koksmjölk, teryiakisåsen och strimla ingefäran och häll ner även den.
- strimla den gula löken och häll ner den i woken tillsammans med böngroddarna
- Dela kycklingen i lagom stora bitar och lägg ner i woken.
- Skölj och strimla pak soi och lägg ner i woken, låt puttra 6-7 minuter
- Smaka av med chilliflagor.
- Servera med ris och strö över några cashewnötter
Kommentarer
Postat av: Karin
Haha, ja det gör det faktiskt :) Men jag kan intyga att det inte är det. Vet inte vad som skulle vara värst; messmör på fruktsalladen eller vaniljkesella på kanelknäcket?! :P
Trackback