Sötsur kycklingwok

Detta är en supergod kycklingwok med krispiga grönsaker som tagit smak av den sötsura-såsen mjäll kyckling och den lite nötiga smaken på matvete, en maträtt helt i min smak :D



Sötsursås:
  • 2 dl kycklingbuljong
  • 1 dl vatten
  • 1 msk ketchup
  • 3 msk äppelcider- eller passionsfruktsvinäger
  • 1 msk socker
  • 1 tsk sambal olek
  • 1 msk hackad inlagd ingefära
  • 3 msk finhackad lök

Wok:
  • ca 150g annanas
  • 2 mindre mörötter
  • ca 100g broccoli
  • ca 100g rödkål
  • 1 vårlök
  • 2 grillade kycklingbröstfileér (kan bytas ut mot bönor eller tofu för vegetarisk version.)
Gör så här:
  1. Häll kycklingbuljong, vatten, ketchup, vinäger, socker, sambal olek, ingefära och lök i en gryta och låt koka ihop under 5-6 miuter.
  2. Stek annanasbitar i en torrstekpanna så att de får färg.
  3. Skala och dela morötter och broccoli. Skiva broccolistam och morötter lika tjockt
  4. Lägg ner annanas, broccoli och morötter i woken och häll över såsen.
  5. Skölj rödkålen och dela den i ganska små bitar (1,5 cmx1,5 cm)
  6. Strimla vårlöken grovt och häll ner den och rödkålen i woken.
  7. Tärna kycklingfileérna och lägg ner dem i woken.
  8. Woka grönsaker och kyckling tills att kycklingen blir varm.
  9. Servera med ris eller matvete.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0