Sötsur kycklingwok
Detta är en supergod kycklingwok med krispiga grönsaker som tagit smak av den sötsura-såsen mjäll kyckling och den lite nötiga smaken på matvete, en maträtt helt i min smak :D
Sötsursås:
- 2 dl kycklingbuljong
- 1 dl vatten
- 1 msk ketchup
- 3 msk äppelcider- eller passionsfruktsvinäger
- 1 msk socker
- 1 tsk sambal olek
- 1 msk hackad inlagd ingefära
- 3 msk finhackad lök
Wok:
- ca 150g annanas
- 2 mindre mörötter
- ca 100g broccoli
- ca 100g rödkål
- 1 vårlök
- 2 grillade kycklingbröstfileér (kan bytas ut mot bönor eller tofu för vegetarisk version.)
- Häll kycklingbuljong, vatten, ketchup, vinäger, socker, sambal olek, ingefära och lök i en gryta och låt koka ihop under 5-6 miuter.
- Stek annanasbitar i en torrstekpanna så att de får färg.
- Skala och dela morötter och broccoli. Skiva broccolistam och morötter lika tjockt
- Lägg ner annanas, broccoli och morötter i woken och häll över såsen.
- Skölj rödkålen och dela den i ganska små bitar (1,5 cmx1,5 cm)
- Strimla vårlöken grovt och häll ner den och rödkålen i woken.
- Tärna kycklingfileérna och lägg ner dem i woken.
- Woka grönsaker och kyckling tills att kycklingen blir varm.
- Servera med ris eller matvete.
Kommentarer
Trackback