Helgmiddag med pepparbiff
Hittade pepparbiffar på extrapris i affären, kommer hem och hittar mest små rester i kylen, nämligen en halv lök, 2 skivor bacon, kokta potatisar från gårdagen, 2 ägg, 1 tomat och lite lite kvar i två olika salladspåsar, så vad kan man då hitta på? Så här gjorde jag :P
Potatisplättar ca 8 st:
Pressa eller mosa potatisen, häll i svartpeppar, salt och gurkmeja. Häll ner 2 äggulor och rör om ordentligt. Smeten ska bli lite kletig men lätt gå att göra runda bollar av.
Sås:
Klipp ner baconet i en stekpanna och låt det ligga och svettas. Skala och finhacka löken och hiva ner den i stekpannan, låt steka ihop tills löken är lite genomskinlig. Häll i buljongen. Pudra över ca 1 msk vetemjöl och rör runt. Häll på mjölken och låt småkoka i ca 5 minuter så att såsen blir tjock.
Servera med stekt pepparbiff, sallad och lingonsylt, smarrigt värre!!
Potatisplättar ca 8 st:
- ca 10 mellanstora kokta potatisar
- 2 äggulor
- salt
- svartpeppar
- en gnutta gurkmeja för färgen :)
Pressa eller mosa potatisen, häll i svartpeppar, salt och gurkmeja. Häll ner 2 äggulor och rör om ordentligt. Smeten ska bli lite kletig men lätt gå att göra runda bollar av.
Sås:
- 2 skivor bacon
- 0,5 gullök
- 1 msk vetemjöl
- 2 dl lättmjölk
- 1 msk flytande oxbuljong
- svartpeppar
Klipp ner baconet i en stekpanna och låt det ligga och svettas. Skala och finhacka löken och hiva ner den i stekpannan, låt steka ihop tills löken är lite genomskinlig. Häll i buljongen. Pudra över ca 1 msk vetemjöl och rör runt. Häll på mjölken och låt småkoka i ca 5 minuter så att såsen blir tjock.
Servera med stekt pepparbiff, sallad och lingonsylt, smarrigt värre!!
Kommentarer
Trackback