Helgmiddag med pepparbiff

Hittade pepparbiffar på extrapris i affären, kommer hem och hittar mest små rester i kylen, nämligen en halv lök, 2 skivor bacon, kokta potatisar från gårdagen, 2 ägg, 1 tomat och lite lite kvar i två olika salladspåsar, så vad kan man då hitta på? Så här gjorde jag :P



Potatisplättar ca 8 st:

  • ca 10 mellanstora kokta potatisar
  • 2 äggulor
  • salt
  • svartpeppar
  • en gnutta gurkmeja för färgen :)
Gör så här:
Pressa eller mosa potatisen, häll i svartpeppar, salt och gurkmeja. Häll ner 2 äggulor och rör om ordentligt. Smeten ska bli lite kletig men lätt gå att göra runda bollar av.
Sås:
  • 2 skivor bacon
  • 0,5 gullök
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 dl lättmjölk
  • 1 msk flytande oxbuljong
  • svartpeppar
Gör så här:
Klipp ner baconet i en stekpanna och låt det ligga och svettas. Skala och finhacka löken och hiva ner den i stekpannan, låt steka ihop tills löken är lite genomskinlig. Häll i buljongen. Pudra över ca 1 msk vetemjöl och rör runt. Häll på mjölken och låt småkoka i ca 5 minuter så att såsen blir tjock.

Servera med stekt pepparbiff, sallad och lingonsylt, smarrigt värre!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0