Lördagskyckling

Detta är en supergod kycklingrätt som jag gör ibland på helgen. Grytan blir super krämig och god med härliga champinjoner och till det har vi lent potatismos, syrliga lingon och en krispig sallad, så gott!

Ingredienser till 4 portioner:

  • 0,5 kyckling
  • 8-10 större chaminjoner
  • 2dl matlagningsgrädde
  • 1 kycklingbuljongstärning
  • 2 msk soja
  • flytande margarin att steka i
  • salt
  • peppar
Gör så här:
  1. Borsta champinjonerna och dela dem i stora bitar, stek dem på låg värme länge(gärna 15-20 minuter) så att de långsamt blir mörkbrunna och saftiga, salta och peppra efter smak.
  2. Bena ur kycklingen och dela köttet i lagom stora bitar.
  3. Lägg ner kycklingköttet i en gryta och häll på matlagningsgrädden, låt koka upp.
  4. Lägg ner buljongtärningen i grytan och champinjonerna liksaså när de är klara.
  5. Låt grytan koka ihop i några minuter.
  6. Servera eller låt svalna och ställ in i kylskåpet till nästa dag, den blir än godare om den får stå över natten.
  7. Servera med potatismos, sallad och rårörda lingon.

Kommentarer
Postat av: Helena

Ser gott ut :)

2010-09-21 @ 20:37:19
URL: http://matresan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0