Pumpasoppa


Ingredienser till 3 portioner:
  • ca 800g pumpakött t.ex. butternut squash
  • 1 msk grönsaksbuljong
  • 0,5 dl matlagningsgrädde
  • sambal olek efter smak
  • varmt vatten
  • fetaost
Gör så här:
  1. Skala och dela pumpan i bitar ca 2x2 cm. Lägg bitarna i en gryta och täck med vatten.
  2. Koka pumpan mjuk tog ca 30 min på min spis.
  3. Häll av vattnet.
  4. Häll ner pumpabitarna i matberedaren, tillsätt buljong, grädde och eventuellt sambal olek. Mixa
  5. Späd sen soppan tills dess att den får den konsistens som du gillar.
  6. Smula över lite fetaost och servera med bröd exempelvis baconbröd.
  7. Njut!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0