Savojkålssoppa med frikadeller

Detta är en supergod soppa med en skön sälta i buljongen/spadet men som bäst äts när man har ögoninflammation eller liknande ;) Hihi det jag menar är att den ser minst sagt mindre aptitlig ut  och alla människo känner sig skeptiska till att äta något som ser ut så här första gången :) Det är en egen tgolkning på grönkålssoppa med frikadeller som Emil är uppväxt med, och då det inte allid går att få tag på grönkål har vi ibland använt oss av savojkål :) Jag lovar att det är supergott även om det inte ser ut så :) Ytterligare en fördel med denna maträtt är att den är väldigt energisnål, vilket gör att jag brukar komplettera med en efterrätt!!


Ingredienser till ca 4 portioner:
  • 1 litet savojkålshuvud
  • 2 grönsaksbuljongstärningar
  • svartpeppar
  • chilli
Frikadeller:
  • 400g nötfärs
  • 1 gul lök
  • 1 ägg
  • 2 msk mjölk
  • 0,5 msk senap
  • peppar
  • salt
Gör så här:

Soppan
  1. Skölj kålen och strimla den ganska fint
  2. Lägg ner kålen i en gryta och täck med vatten
  3. Tillsätt 2 buljongtärningar
Frikadellerna:
  1. Hacka löken
  2. Hiva ner köttfärs, lök, ägg, mjölk, senap och salta och peppra.
  3. Blanda om ordentligt ett par minuter.
  4. Rulla en liten "köttbulle" och koka den, smaka denna och se om mer salt eller peppar behövs.
  5. Trilla resten av smeten till köttbullar och lägg ner i soppan
  6. Låt koka ca 10 minuter, kolla att frikadellerna är klara genom att fiska upp en och dela den och se att köttet inte är rosa.
Till efterrätt blev det fruktsallad toppad med vaniljyoghurt och solrosfrön

I denna fruktsallad är där blodapelsin, hallon, björnbär, grönavindruvor och förståss vaniljyoghurt och solrosfrön.

Andra förslagpå efterrätt kan vara:

Har ni några bra förslag på mer "vardags efterrätter"?

 



Kommentarer
Postat av: Karin

Det är nästan som kålsoppan vi äter på Mârten :) Fast den har man vitkål i och både frikadeller och prinskorv!

2011-01-29 @ 13:43:08
URL: http://saudade.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0