När ett misstag blir en succé

Ibland har man en sån där dag när man får många bra ideér men hur man än gör så är det någon liten grej, olika för varje god idé som blir fel. En liten petitess, men slutresultatet blir helt annat än vad man tänkt sig! Detta är ju ofta en källa till förtret men denna gång ledde misstaget till en ÄN BÄTTRE IDÈ!

Första iden var en chokladkladdkaksmuffins med en seg, krämig, kladdig kola- och jordnötstopping:

Resultat: En fluffig, lite torr och framförallt tråkig ckokladsockerkaka men stenhårt och sprött krokanttäcke

Jaha det här var ju en besvikelse! Men den där krokanten var ju förbaskat god, lite som daim, men med en tydlig jordnötssmak (suprice där alltså!) haha! Den här krokanten skulle ju vara supergott att ha för sig själv som lördagsgodis! Sagt och gjort!

Supergod krokant!

Ingredienser:
  • 1 msk margarin
  • 6 msk mellangrädde
  • 3 msk sirap
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 msk socker
  • 1 dl salta jordnötter
Gör så här:
  1. Smält margarinet i en stekpanna och när det börja bli gyllene så häll ner grädde, sirap, socker, vaniljsocker och rör runt ordentligt.
  2. Låt koka upp och hiva ner nötterna
  3. Ha is i magen o låt det hela koka tills du på allvar tror att sockret kommer att bränna (blandningen ska alltså ha en in brun färg och vara ganska tjock i konsistensen)
  4. Häll upp på ett bakplåtspapper och smeta eventuellt ut med en slickepot (akta fingrana det är riktigt riktigt varmt!)
  5. Häll vatten i stekpannan o sätt tillbaka på den avstängda plattan så kommer karamellen/krokanten att smälta (ursvårt att få rent annars ;) )
  6. Låt svalna och bryt i bitar.
  7. Ät och njut medan den finns kvar!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0