Apelsin och melonsoppa

I sommras var jag och Emil i London och efter en långdag till fots vandrandes mellan museér, trägårdar och tunnelbaner så avslutade vi dagen på en liten kinesisk restaurang på Queensstreet, där åt vi en rad olika smårätter, en fantastikt god middag som avslutades med en super härlig Pomelso saga, en slags fruktsoppa. Denna ljuvliga efterrätt har varit inspiration till denna apelsin och melonsoppa som passar utmärkt som en svalkande och frisk sommarefterrätt, synd att det snöar bara!

Skalad och delad frukt....

ner med det i mixern...

kyl och servera!



Ingredienser till 2 portioner:
  • 2 apelsiner + skal av 0,5 apelsin
  • 250g honungsmelon (vikten är med skal utan kärnor)
  • 1,5dl grekisk-/medelhavs- yoghurt 10%
  • 1 msk honung
Gör så här:
  1. Filéa apelsinerna och lägg ner dem och skal av en halv apelsin i mixern och pressa ur all saft ur det som är kvar av apelsinen
  2. Dela melonen i bitar och lägg ner i mixern.
  3. Lägg i honung och medelhavs-/grekisk- yoghurten och mixa till en slät soppa
  4. Ställ i kylskåpet så att den blir riktigt kall innan servering.
  5. Servera och njut!

Till efterrätten drack vi ett par glas av denna:

uppskattad housewarming gift


Till denna ljuliga efterrätt så öppnade vi en flaska Jacob´s Creek Chardonnay Pinot Noir som vi fick i housewarming gift när de söta töserna Karin, Sanna, Sofie och Sandra var på besök för ett par veckor sedan. Ett mycket bra val flickor ;) Detta torra och mousserande vin kan jag rekomendera att ta med i picknickskorgen i sommar, mums!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0