Brunch brittish style


Ibland kommer man inte till frukostbordet förren klockan nästan slagit lunch och då är man oftast ordentligt hungrig! Något jag tagit med mig från våra resor på Irland, i Skokttland och i England är deras härliga stekta bruncher! Denna gång blev det savory mustard korv och bacon från Taylors & Jones tillsammans med majskolv, champinjoner, sockerärtor, halloumi och ägg, supergott efter en långpromenad på morgonen!

Gör så här:
  1. Sätt in en form i ugnen så att den är ordentligt varm.
  2. Lägg i bacon och korv i formen, använder du färska majskolvar så bör de också åka ner i formen nu. Vill man kan man även ha i champinjoner körsbärstomater på kvist m.m. Sätt in formen i ugnen i 175 grader i 15 minuter.
  3. Har du förkokta eller konserverade majskolvar så blir de klara på kortare tid så lägg i majskolvarna när det är 10 minuter kvar tills korven är klar
  4. Ta ut formen, maka runt på allt så att du får plats med äggen och knäck ner äggen i formen, sätt in formen i ugnen i ytterligare 3-5 minuter beroende på hur du vill ha dina ägg.

*Denna gången hade vi haloumi till brunchen så valde vi att göra halloumin, champinjoner och ägg på stekjärnet, men i vanliga fall gör jag allt i ugnen för att minimera jobb och disk :)

 Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0